„Atsisveikinimas su vasara Garduose“

„Atsisveikinimas su vasara Garduose“

Gardai ir Šarnelė dar 13 amžiuje buvo žymūs dėl ten įsikūrusių kuršių gyvenviečių ir stovėjusių pilių Šiuo metu buvusi Gardų gyvenvietė nešioja Žemaičių Kalvarijos vardą ir yra žinoma viso pasaulio tikinčiųjų tarpe (Kryžiaus kelias). O Šarnelės kaimelis pasakoja nelaimingą žymaus poeto Vytauto Mačernio likimo istoriją. Be paminėtų svarbių faktų, šias dvi vietoves sieja nuostabi Žemaitijos nacionalinio parko gamta ir kalvoti Žemaitijai būdingi kraštovaizdžiai su įspūdingomis ir išraiškingomis reljefų formomis.
Kviečiame visus gamtos mylėtojus ir aistringus keliautojus palydėti vasarą ~20 kilometrų žygyje po Žemaičių Kalvarijos ir Šarnelės apylinkes, aplankant V. Mačernio gimtinės ir Gardų ozo pažintinius takus.
Ekologijos klubas „Liepija“ šiais metais globoja Gardų ozo taką ir įgyvendina jo tvarkymo projektą. Projektui reikalingas finansinis prisidėjimas. Už šį pėsčiųjų žygis surinktos lėšos bus skirtos tako atnaujinimui.

Žygio aprašymas. Vidutinio sudėtingumo žygis, daugiausia vesiantis žvyruotos dangos keliais, miško keliukais, takais ir takeliais.
Žygio trukmė – apie 4-5 valandos. Einama tik su visa grupe, lydint vedliui (trasa nenužymėta natūroje), ėjimo greitis vidutinis apie 5 km/ per valandą.
Žygio startas/finišas: Vienuolyno g., Žemaičių Kalvarija, stovėjimo aikštelė prie Švč. Mergelės Marijos apsilankymo bazilikos ( https://maps.app.goo.gl/PfF9g62muv12mKcZ9 ).

Būtina įsidėmėti:
-įvertinkite savo žygiavimo pajėgumus, dėl ilgo žygio atstumo;
-pasirūpinkite tinkama žygiams avalyne ir rūbais pagal oro sąlygas;
- Vaikai gali keliauti tik su juos lydinčiais suaugusiais asmenimis. Nerekomenduojama jaunesniems nei 16 metų vaikams.
- Kiekvienas žygio dalyvis pats atsako už savo sveikatą ir saugumą!!!

Registracija BŪTINA: https://forms.gle/4CaGtTuLod1Qw3487

Išsamesnė informacija tel.: +370 65916903 arba +370 674 90518

  • Rugpjūčio 31 d.  nuo 10:00
2024-08-31 10:00 2024-08-31 10:00 Europe/Vilnius „Atsisveikinimas su vasara Garduose“ Gardai ir Šarnelė dar 13 amžiuje buvo žymūs dėl ten įsikūrusių kuršių gyvenviečių ir stovėjusių pilių Šiuo metu buvusi Gardų gyvenvietė nešioja Žemaičių Kalvarijos vardą ir yra žinoma viso pasaulio tikinčiųjų tarpe (Kryžiaus kelias). O Šarnelės kaimelis pasakoja nelaimingą žymaus poeto Vytauto Mačernio likimo istoriją. Be paminėtų svarbių... --- //www.visitplunge.lt/renginys/atsisveikinimas-su-vasara-garduose/date-20240831 Plungė
  • Kaina: 10.00