Parodos „10-oji Vilniaus tarptautinė dailininko knygos trienalė 2024“ atidarymas

Parodos „10-oji Vilniaus tarptautinė dailininko knygos trienalė 2024“ atidarymas

2024 m. rugsėjo 6 d. 16 val. Plungės viešojoje bibliotekoje Laikrodinėje oranžerijoje atidaroma paroda „10-oji Vilniaus tarptautinė dailininko knygos trienalė 2024“.

Šis tęstinis tarptautinis tarpdisciplininis meno projektas apima parodas ir griežtą kūrinių̨ atranką, paskaitas dailininko knygos tema bei kūrybines dirbtuves, organizuojamas Lietuvoje ir užsienio šalyse. „Dailininko knygos“ trienalė taip pat yra nekomercinis edukacinis meno projektas, skirtas vaikams, pedagogams, studentams, menininkams ir plačiajai visuomenei.

Jubiliejinei Dailininko knygos trienalei pasirinkta tema – „Būti“, kilo mąstant apie situaciją pasaulyje, konfliktus tarp valstybių, krizes ir pandemijas, kurios asmeniškai paliečia kiekvieną iš mūsų, ir kiekvienam sukelia įvairių egzistencinių klausimų. Klausimų, kurie mums yra netikėti ir nepatogūs, svetimi ir tolimi, iškildavę ne mums, o kitų, „tolimų“ šalių gyventojams. Būti? Kaip būti? Ar apskritai būti, kai blogio daugiau nei gėrio? Ar šių laikų kontekste įmanoma būti žmogumi? Klausimai, į kuriuos turime atsakyti ne kam nors kitam, o patys sau, tačiau atsakymus ne visada randame.

„Dailininko knygas“, sukurtas tema „Būti“, pateikė 197 menininkai iš 41 pasaulio šalies.

Tarptautinė vertinimo komisija, vadovaudamasi iš anksto numatytais kriterijais, parodai atrinko 77 dailininko knygas iš 29 šalių.

Tarptautinė vertinimo komisija pagrindinę premiją skyrė menininkei Jeong-Eun Lee iš Korėjos Respublikos.

Vilniaus tarptautinė dailininko knygos trienalė – tai daugiau, nei paroda, paskaitos ar kūrybinės dirbtuvės. Tai tarptautinis dailininko knygos judėjimas, į vieną dailininko knygos kūrėjų šeimą jungiantis daugybę menininkų, kuratorių, muziejininkų ir galeristų iš Lietuvos ir užsienio šalių. Šio meninio judėjimo centras – Vilniaus miestas.

Paroda Plungėje veiks 2024 m. rugsėjo 6 d. – spalio 7 d.

Projekto organizatoriai: Circle “Bokartas” & Artist’s Book Museum Vilnius

Projekto kuratorius – prof. Kęstutis Vasiliūnas

Projekto partneriai:
Vilniaus dailės akademija (Vilnius, Lietuva)
IAKH: Globus Galerie + Edition Lebensretter (Leipcigas, Vokietija)
Scuola Internazionale di Grafica (Venecija, Italija)
Lietuvos nacionalinis dailės muziejus (Vilnius, Lietuva)
Plungės miesto viešoji biblioteka (Plungė, Lietuva)
Kunst- und Museumsbibliothek (Kelnas, Vokietija)
Evanston Art Center (Evanstonas, JAV)
Reed Library of the State University of New York at Fredonia (JAV)
The Morgan Conservatory (Klivlandas, JAV)
Biblioteca del Hospital Real (Granada, Ispanija)

Projekto rėmėjai:
Joseph and Ludi Visser
Kęstutis Vasiliūnas
Vilniaus dailės akademijos Meno ir mokslo projektų fondas
Vilniaus dailės akademija, Grafikos katedra
Plungės miesto viešoji biblioteka
Lietuvos kultūros taryba

Daugiau informacijos: https://artistsbook-museum.lt

  • Rugsėjo 6 d.  16:00 - 17:30
2024-09-06 16:00 2024-09-06 17:30 Europe/Vilnius Parodos „10-oji Vilniaus tarptautinė dailininko knygos trienalė 2024“ atidarymas 2024 m. rugsėjo 6 d. 16 val. Plungės viešojoje bibliotekoje Laikrodinėje oranžerijoje atidaroma paroda „10-oji Vilniaus tarptautinė dailininko knygos trienalė 2024“. Šis tęstinis tarptautinis tarpdisciplininis meno projektas apima parodas ir griežtą kūrinių̨ atranką, paskaitas dailininko knygos tema bei kūrybines dirbtuves,... --- //www.visitplunge.lt/renginys/parodos-10-oji-vilniaus-tarptautine-dailininko-knygos-trienale-2024-atidarymas/date-20240906 Plungės rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Parko g. 7, Plungė, Plungė, Plungėje