„Pasivaikščiojimas profesoriaus Igno Končiaus vaikystės takeliais“

„Pasivaikščiojimas profesoriaus Igno Končiaus vaikystės takeliais“

„Silvestro Končiaus ūkis Purvaičių sodoje buvo tolimiausias nuo dvaro žemės, čia Valančiaus riba, čia apskričių (Telšių – Raseinių) riba.

Medingėnų dvaras seniau priklausė kunigaikščiams Verigoms, rodos, Verigoms – Darevskiams. Dabar dvarą valdė Šukšta vadinamas medingėniškis, kad atskirtų jį nuo užpelkiškio, kontautiškio ar žlibiniškio Šukštų.
Nuo mano tėviškės iki dvaro buvo geri septyni kilometrai...“

Taip prasideda Igno Kočiaus atsiminimų knyga „Mano eitasis kelias“, parašyta emigracijoje, JAV. I. Končius – įvairiapusiška, plačios erudicijos, inteligentiška, kūrybiška asmenybė. Jis ir racionalus, skvarbaus proto fizikas, gamtos mokslų populiarintojas, pedagogas, profesorius. Jis ir etninės kultūros tyrėjas bei puoselėtojas, gabus drožėjas, kūrybingas fotografas ir literatas, vaizdingai fiksavęs tradicinę žemaičių gyvenseną ir kraštovaizdį. Nelengvas, ilgas ir vingiuotas jo gyvenimo kelias.
O visko pradžia buvo Purvaičiuose. Čia išminti jo vaikystės takeliai. Dar ne kelias, o tik takeliai... Jais ir pasivaikščiosime, vis stabteldami ir apžvelgdami matomą peizažą I. Končiaus akimis, citatomis iš atsiminimų knygos. Taip pat užsuksime į I. Končiaus gimtąją sodybą.

Žygio sudėtingumas - vidutinio sunkumo. Teks ne sykį bristi per Sausdravo upę, ir leistis stačiais jo šlaitais, brautis per krūmynus ir aukštus paupio žolynus.
Būtina įvertinti savo galimybes, pasirūpinti neperšlampa avalyne ir drabužiais, tinkančiais bristi per upę, eiti mišku. Nerekomenduojama jaunesniems nei 16 metų vaikams. Vaikai gali keliauti tik su juos lydinčiais suaugusiais asmenimis. Kiekvienas žygio dalyvis atsako už savo sveikatą ir saugumą!!!
Žygio trukmė/atstumas – apie 4- 5 valandos/ apie 12 km. Einama tik su visa grupe, lydint vedliui (trasa nenužymėta natūroje), neskubant (4-5 km/ per valandą greičiu).
Žygio startas/finišas: Medingėnų kelio g. Purvaičiai, Plungės r. (pirmas posūkis į dešinę pravažiavus Sausdravo upę). Vietos koordinatės: LKS373811, 6192432 arba WGS 55.849745, 21.984759. Nuoroda: https://maps.lt/short/84412b44

Dalyvių skaičius ribotas (ne daugiau nei 30 dalyvių). Pasiekus numatytą dalyvių skaičių registracija stabdoma.
Registracija BŪTINA: https://forms.gle/tk9A2U6tbBZyHiSV8

  • Liepos 27 d.  nuo 10:00
2024-07-27 10:00 2024-07-27 10:00 Europe/Vilnius „Pasivaikščiojimas profesoriaus Igno Končiaus vaikystės takeliais“ „Silvestro Končiaus ūkis Purvaičių sodoje buvo tolimiausias nuo dvaro žemės, čia Valančiaus riba, čia apskričių (Telšių – Raseinių) riba. Medingėnų dvaras seniau priklausė kunigaikščiams Verigoms, rodos, Verigoms – Darevskiams. Dabar dvarą valdė Šukšta vadinamas medingėniškis, kad atskirtų jį nuo užpelkiškio, kontautiškio ar... --- //www.visitplunge.lt/renginys/pasivaiksciojimas-profesoriaus-igno-konciaus-vaikystes-takeliais/date-20240727 Plungė
Daugiau informacijos
  • +37068210994