„Minkštas“ ir „tirštas“ pirties garas sukuriamas ilgai kaitinant akmenis. Pirtis 12 valandų išlaiko tą pačią temperatūrą, dėl ko galima neskubant, su pasimėgavimu atlikti įvairias kūno puoselėjimo procedūras, panaudojant žoleles, medžių šakas, ar net maisto produktus.
Čia pirtis „gyvena“ kartu su gamta ir procedūrų metu naudoja jos turtus pagal sezonus:
- Pavasarį - kadagiai, garšvos, kiaulpienės, dilgėlės, jazminai, alyvos;
- Vasarą - miško uogos,vantos iš pačių netikėčiausių augalų;
- Rudenį - daržovės, medus, ąžuolo vantos;
- Žiemą - ką sudžiovinome, sušaldėme ir užkonservavome.
Pirties procedūrų metu galėsite:
- Pajausti, kuo skiriasi liepinė vanta nuo ąžuolinės;
- Sužinoti, kuris beržas kvapnesnis- „žemaitiškas“ ar „dzūkiškas“;
- Pasimėgauti džiovinto raudonėlio, ar mėtos druskos šveitikliais;
- Atgaivinti kūną sušaldytais agurkų sulčių ar pieno gabalėliais;
- Nuprausti veidą ožkos pienu, o kūną pamaitinti medumi.